taroot



مشکلی در سئو وبلاگ بنام عدم الویت بندی دسترسی ها

اگر موتورهای جستجو و کاربران نتوانند به وبسایت شما دسترسی داشته باشند تمام زمان ها و منابعی که برای طراحی صفحات لندینگ و ایجاد محتوا برای برند خود انجام داده اید بی اثر خواهد بود. موتورهای جستجو باید در جایگاهی قرار بگیرند که به بهترین شکل وبسایت را ایندکس کنند.

حالا نیازی ندارید که موتورهای جستجو همه صفحات و فایل های شما را خزش کنند. شما می توانید با استفاده از فایلrobots.txt خود صفحات و فولدرهای که می خواهید مورد خزش قرار بگیرد را انتخاب کنید. در تصویر پیوست شده آنچه که فایل robots.txt می تواند شبیه آن باشد را مشاهده می کنید :

robots.txt

در اسکرین شات بالا صاحب سایت قسمت مشخص شده از وبسایت را در حالت disallowed قرار داده که یعنی مورد خزش قرار نگیرد. حتما فایل های انتخابی برای خزش و عدم خزش را بطور کامل بررسی کنید تا مطمئن شوید که قسمت های بنیادی و مهم وبسایت از خزشگر دور نماند چون باعث ایجاد تاثیر روی رتبه بندی و رنک وبسایت خواهد داشت.

صفحات مجزا و تکی می توانند از ایندکس شدن توسط موتورهای جستجو با استفاده از تگ های نوایندکس روبوت های متا در امان بمانند. پس بررسی صفحاتی که ممکن است این تگ ها را کسب کرده باشند مهم است چون ممکن است که بطور اشتباهی این تگ اعمال شده باشد. برای آنالیز متا تگ ها از ابزارهای رایگان موجود در نت استفاده نمایید.

تگ های متا ممکن است چیزی شبیه تصویر زیر باشد :

robots meta

خزش اولیه وبسایت باید تعداد معینی از کدهای وضعیتی (status) HTTP را مشخص کند. اگر از ابزار سئو استفاده می کنید باید به این موردها زیر زبانه و تب کدهای واکنشی (Response Codes) توجه کنید.

تعدادی از کدهای وضعیتی HTTP که باید نسبت به آن ها توجه داشته باشید :

کد200. هر کس (هم خزشگر و هم کاربر) به صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کند. این کد برای فعالیت صحیح است.
کد301. ریدیرکت های پایدار، کاربر و خزشگر هر دو به یک مکان جدید که پایدار هست ریدیرکت می شوند.
کد302. ریدیرکت های موقتی، کاربر و خزشگر به یک مکان جدید که موقتی هست ریدیرکت می شوند.
کد404. صفحه مورد نظر وجود ندارد.
کد503. سرور توانایی اجرای درخواست را ندارد.

بعد از آنالیز سایت در ابتدا به ریدیرکت های 301 و 302 توجه داشته باشید. توصیه شده که از ریدیرکت های 301 استفاده شود مگر اینکه راهی جز حالت موقتی نیست. اولویت با کد 301 است.

ارورهای 404 به روش های گوناگونی آدرس دهی می شود. شما می توانید به سرور بگویید که صفحات 404 را به صفحات مختلفی ریدیرکت کند. در حالات گوناگون شما می خواهید صفحاتی را که برای مخاطب ارزش جستجویی دارد و حذف کرده اید دوباره بازیابی کنید.

این ارورهای 404 باعث نامرتب شدن وبسایت شما می شود. پیشنهاد می شود که هر ماه یکبار و در صورتیکه وبسایت بزرگی دارید هر هفته یکبار بررسی کنید.

ارور 503 یعنی اینکه سرور از دسترس خارج است. علاوه بر ارورها شما باید به سایتمپ XML توجه داشته باشید.این روش راهی برای خزشگرهای موتورهای جستجو ایجاد می کند تا همه صفحات ویسایت را شناسایی کنند. برای موتورهای جستجو روش و نوع خاصی از سایتمپ ها مورد نیاز است که اگر از آن ها استفاده نشود احتمال ایجاد اختلال در فرایند وجود دارد.

آگاه باشید که کنترل عملکرد وبسایت از واجبات فعالیت های شما باید باشد. کاربران در دنیای امروز حوصله بسیار کمی دارند و با کوچکترین مشکل شما را رها خواهند کرد. شاید باور نکنید ولی میانگین این زمان در حال حاضر عدد 8 ثانیه است که باید به آن توجه داشته باشید.

خزشگرهای موتور جستجو برای فعالیت های خود زمان معین و مشخصی دارند. پس زمان خزش هر وبسایت عدد معینی است و باید در آن زمان کوتاه اطلاعات مناسب در اختیار آن قرار بگیرد. هر چه وبسایت شما سریع تر بارگزاری شود به میزان بیشتری ایندکس خواهد شد.

برای اندازه گیری سرعت بارگزاری می توانید از ابزار Pingdom استفاده کنید که یک ابزار ساده و کارامد به حساب می آید. این ابزار یک لیست آیتم بندی شده از صفحات و نحوه تاثیرگذاری آن ها بروی سرعت بارگزاری ارائه می دهد. هم چنین این ابزار پیشنهادها و توصیه هایی را به کاربران ارائه می دهد تا عملکرد سایت بهبود پیدا کند.